Van 22 juli tem 14 augustus zijn we enkel 's morgens van 9u tot 12u30 telefonisch bereikbaar.  
 

Ombudsman.be in Gent
Het netwerk telt 26 ombudsmannen die een heel brede horizon bestrijken: de federale overheid, de Gewesten, de Gemeenschappen, maar ook steden, gemeenten en de privé sector.

Eén online loket
Het netwerk van ombudsmannen werd 15 jaar geleden opgericht en zette een uniek online loket op: www.ombudsman.be. De site gidst je naar de juiste ombudsman om jouw probleem aan te pakken. Er bestaat een Nederlands- en Franstalige versie van de site en voor 2015 is ook een Duitstalige versie gepland.

Promotie van ombudsdiensten
Het netwerk biedt overigens ook ondersteunende programma’s aan voor lokale instanties die zelf een ombudsdienst willen opstarten. Zo kreeg in 2014 een OCMW de nodige ondersteuning om zijn eigen ombudsman te installeren. De algemene vergadering van het netwerk van ombudsmannen spreekt zich op 5 december uit over het lidmaatschap van deze nieuwe ombudsman.

Good practice uitwisseling
Tevens houdt de sociale media verantwoordelijke van de Europese Ombudsman, mevrouw Elena Kindyni, in het kader van een goede toegankelijkheid van de ombudsdiensten, een lezing over de sociale media.

Raad van Bestuur
Tenslotte kiest de algemene ledenvergadering die dag een nieuwe Raad van Bestuur voor de komende twee jaar.


gepost op: 04/12/2014